Следвайте Гласове в Председателят на ЦС на ДПС и водач на

...
Следвайте Гласове в Председателят на ЦС на ДПС и водач на
Коментари Харесай

„Възраждане”: Мустафа Карадайъ се държи като феодален господар в Кърджалийско, обижда технически сътрудник на РИК 

Следвайте " Гласове " в 
Председателят на ЦС на Движение за права и свободи и лидер на Движението в Девети кърджалийски многомандатен регион Мустафа Карадайъ се държи в Кърджалийско като средновековен стопанин. Той си разрешава да нагрубява механически помощник на Районната изборна комисия (РИК) по време на образование на гласоподаватели в центъра на Крумовград. Нещо повече - в прорез със закона прави пропаганда с машина за гласоподаване в интерес на своята партия.  Това съобщи пред публицисти в Кърджали лидерът на листата на „ Възраждане ” в  9-ти МИР Георги Георгиев. 

Георгиев уточни, че случаят с техническия помощник не е изолиран. И че демонстрацията принудително от страна на Мустафа Карадайъ е всекидневие в Кърджалийско.  
В момента е готова тъжба до РИК от техническия помощник, която ще бъде импортирана в комисията в понеделник. Очаква се да се сезират РИК, ЦИК и Прокуратурата. 
Георги Георгиев описа в елементи за случилото се: Вчера механически помощник на РИК е правила в центъра на Крумовград образование на локални поданици за машинно гласоподаване. Към нея се доближила група от Движение за права и свободи, водена от Мустафа Карадайъ. Тя включвала още претендентите за народни представители Адем Адемов, Аден Шефкед, както и кметове на общини. Карадайъ изискал от техническия помощник да покаже на неговата група по какъв начин се гласоподава машинно. Той прекъснал техническия помощник, като подчертал, че листата с номера на партиите има единствено една страница, а не две, и че е значимо да се гласоподава с №1. Той самият демонстративно дал своя вот с №1 и си взел хартиена записка за гласоподаване. Възрастен мъж от Крумовград също изискал да му се изясни. Отново Карадайъ прекъснал демонстрацията с изказванието, че описът с партии е единствено от една страница и техническият помощник целеустремено се пробва да заблуди гласоподавателите. Той нарекъл дамата, оторизирана от РИК да образова локалните поданици, некомпетентна и некадърна. Обадил се в РИК и демонстративно повторил изказванията си.   Мустафа Карадайъ се държи като средновековен стопанин в тази област, смятайки я за своя провинция. 
Ако господин Карадайъ има въпроси към  „ Възраждане ”, чийто член е техническият помощник, може да се обърне към мен и да ми ги зададе на четири очи, в случай че се тормози. Това акцентира Георги Георгиев, който води  листа в 9-ти МИР. Той сподели, че е неприемливо да се наскърбява беззащитна жена. При това изпълняваща съзнателно служебните си отговорности. 

„ Възраждане ” към този момент е в Кърджалийска област и няма да разреши своеволията на Карадайъ, безапелационен бе Георгиев.  Той се обърна посредством медиите и към гласоподавателите в 9-ти МИР.
Георгиев попита това ли са хората, за които биха дали своят вот да ги съставляват в Народното събрание. Тези хора  налагат на локалните поданици по какъв начин да гласоподават, както са го правили и преди 1989 година Вие нямате нито права, нито свободи. На 2 октомври имате опция да накажете тези хора, акцентира Георги Георгиев. 
Възраждане е с номер 14 в бюлетината!
Възраждане за България!
Купуването и продаването на гласове е закононарушение!
 
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР